7 kampausta, jotka eivät vaurioita hiuksiasi – hiusta suojaavat kampaukset

7 kampausta, jotka eivät vaurioita hiuksiasi – hiusta suojaavat kampaukset

Kauniit hiukset ovat naisen (miksei miehenkin) kruunu. Valitettavasti monet kampaukset ja hiusten käsittelyt voivat aiheuttaa hiuksille vaurioita, kuten haurautta, kuivuutta ja katkeilua. On kuitenkin olemassa lukuisia kampauksia, jotka eivät vaurioita hiuksiasi ja auttavat säilyttämään niiden hyvän kunnon.

Tästä blogiartikkelista opit:

 • Syyt, miksi hiukset vaurioituvat
 • Tunnistamaan merkit joista tiedät että hiuksesi ovat jo vaurioituneet
 • Keinoja, joilla voit ehkäistä uusia vaurioita
 • Tekemään 7 kaunista kampausta, jotka ovat hellävaraisia hiuksillesi eivätkä aiheuta vaurioita.

Miksi hiukset vaurioituvat?

Hiukset voivat vaurioitua monista eri syistä. Yksi yleisimmistä syistä on liiallinen käsittely ja muotoilu. Usein käytetyt kuumalaitteet, kuten suoristusraudat ja föönit, voivat kuivattaa hiuksia ja aiheuttaa vaurioita. Lisäksi tiukat kampaukset, kuten poninhännät ja kireät letit, voivat rasittaa hiuksia ja johtaa katkeiluun.

Hiuksia vaurioittavat myös kemialliset käsittelyt, kuten värjäykset, permanentit ja suoristukset. Näissä prosesseissa hiuksiin vaikutetaan voimakkailla kemikaaleilla, jotka voivat tehdä hiuksista hauraat ja heikot. Lisäksi ympäristötekijät, kuten auringon UV-säteily, saasteet ja voimakas tuuli, voivat vaurioittaa hiuksia ajan myötä.

Mistä tietää, että hiukset ovat vaurioituneet?

Vaurioituneet hiukset voivat oireilla monin eri tavoin. Tässä muutamia merkkejä, joiden perusteella voit tunnistaa vaurioituneet hiukset:

 1. Katkeilevat latvat: Jos huomaat, että hiustesi latvat katkeilevat helposti ja näyttävät elottomilta, se voi olla merkki vaurioista.
 2. Kuivuus ja karheus: Vaurioituneet hiukset voivat olla kuivia, karheita ja vaikeasti hallittavia. Ne saattavat myös tuntua elottomilta koskettaessa.
 3. Värin haalistuminen: Jos hiusten väri haalistuu nopeasti tai menettääkiillon, se voi viitata hiusten vaurioitumiseen.
 4. Hauraus: Vaurioituneet hiukset ovat hauraan tuntuiset ja helposti rikkoutuvat. Hiukset ovat menettäneet joustavuutensa ja kimmoisuutensa.
 5. Kaksihaaraiset: Jos hiuksissasi on paljon kaksihaaraisia, se on merkki siitä, että hiuksesi ovat vaurioituneet.

Kuinka vaurioita voi ehkäistä?

Vaikka hiukset voivat vaurioitua eri syistä, on olemassa joitakin käytännön vinkkejä, joiden avulla voit ehkäistä vaurioita ja pitää hiuksesi terveinä:

 1. Vältä liiallista lämpökäsittelyä: Vähennä lämpölaitteiden käyttöä ja käytä aina lämpösuojaa ennen niiden käyttöä. Anna hiusten kuivua luonnollisesti aina kun se on mahdollista.
 2. Käytä hellävaraisia muotoilutuotteita: Valitse hiuksillesi sopivat shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet. Vältä tuotteita, jotka sisältävät voimakkaita kemikaaleja, kuten sulfaatteja ja alkoholia.
 3. Suojaudu auringolta: Käytä hattua tai huivia suojataksesi hiuksiasi auringon haitallisilta UV-säteiltä. Aurinkosuoja- ja kosteuttavat tuotteet voivat myös auttaa suojaamaan hiuksiasi.
 4. Vältä tiukkoja kampauksia: Vältä liian tiukkoja poninhäntiä, lettejä tai nutturakampauksia, jotka voivat aiheuttaa rasitusta ja katkeilua hiuksille. Anna hiusten levätä ja anna niiden olla löysinä ajoittain.
 5. Säännöllinen leikkaus: Käy säännöllisesti kampaajalla hiusten leikkauksessa. Tämä auttaa poistamaan vaurioituneet latvat ja edistää hiusten terveyttä.

Kampaukset, jotka eivät vaurioita hiuksia

Kun haluat suojella hiuksiasi ja välttää vaurioita, on olemassa useita kampauksia, jotka ovat hellävaraisia ja samalla tyylikkäitä. Tässä seitsemän esimerkkiä:

 1. Matala nuttura: Luo rento matala nuttura kiinnittämällä hiukset niskan alueelle. Tämä kampaus ei aiheuta liiallista rasitusta hiuksille ja on helppo tehdä.
 2. Ylivedetty tanskalainen letti: Tanskalainen letti on kaunis ja romanttinen kampaus, joka ei rasita hiuksia liikaa. Voit tehdä letin normaalisti, mutta vedä kiehkurat löyhemmin luodaksesi rennomman ilmeen.
 3. Puolinuttura: Puolinuttura on tyylikäs ja helppo kampaus, joka ei vaurioita hiuksia. Voit kietoa puolet hiuksista nutturalle ja jättää toisen puolen auki tai luoda pienemmän nutturan korkeammalle.
 4. Sotkunuttura ”messy bun”: Sotkunuttura on rento ja huoleton kampaus, joka sopii erinomaisesti kiireisiin päiviin. Voit kiepauttaa hiukset löysästi ylös ja kiinnittää ne pinneillä luodaksesi huolettoman nutturan.
 5. Matala poninhäntä: Tee matala poninhäntä kiinnittämällä hiukset niskan alueelle. Vältä vetämästä hiuksia liian tiukalle ja jätä muutama hiuskiehkura kehykseksi kasvoille.
 6. ”Half top knot”: Puoliksi ylhäällä oleva nuttura on trendikäs ja käytännöllinen kampaus. Voit kiinnittää puolet hiuksista korkealle päälaelle ja jättää loput hiukset auki.
 7. Lettinuttura: Luo upea kampaus yhdistämällä klassinen letti ja nuttura. Tee tavanomainen letti ja kiepauta se sitten rennolle nutturalle kiinnittämällä pinneillä.

Nämä kampaukset ovat vain muutamia esimerkkejä monista tyylikkäistä vaihtoehdoista, jotka eivät aiheuta vaurioita hiuksillesi. Muista kuitenkin, että jokaisen hiustyyppi on yksilöllinen, joten kokeile eri kampauksia ja löydä juuri sinulle sopivat vaihtoehdot!

 

Yhteenveto

Hiusten vaurioituminen on yleinen huolenaihe monille. Välttääksesi vaurioita, vältä liiallista lämpökäsittelyä, käytä hellävaraisia muotoilutuotteita ja suojaudu auringolta. Lisäksi vältä tiukkoja kampauksia ja pidä säännöllisesti huolta hiustesi terveydestä. Valitse kampauksia, kuten matala nuttura, ylivedetty tanskalainen letti, puolinuttura, sotkunuttura, matala poninhäntä, ”half top knot” ja lettinuttura, jotka eivät aiheuta vaurioita hiuksillesi. Muista kuunnella hiuksiasi ja anna niille aikaa levätä ja palautua. Näin voit nauttia kauniista ja terveistä hiuksista pitkään.

Takaisin blogiin