Hiuksia vaurioittavat kampaukset – Vältä näitä, jos tahdot hyväkuntoiset hiukset

Hiuksia vaurioittavat kampaukset – Vältä näitä, jos tahdot hyväkuntoiset hiukset

Jos hiuksesi tuntuvat haurailta ja haperoilta ja löydät harva se päivä päästäsi katkenneita hiuksia, kannattaa tarkastella omia hiustenlaittotottumuksia. Syy huonokuntoisiin hiuksiin voi piillä suosimissasi hiustyyleissä. Jotkut kampaukset ja hiustenmuotoilutavat voivat nimittäin vahingoittaa hiuksiasi ja heikentää niiden kuntoa ajan myötä. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin yleisiä hiustyylejä, jotka voivat aiheuttaa vaurioita hiuksillesi.

1. Poninhäntä joka päivä samassa kohdassa

Poninhäntä

Poninhännän tekeminen on helppo ja nopea tapa saada hiukset pois tieltä. Ongelma kuitenkin syntyy, kun pidät poninhäntää aivan samassa kohdassa päivästä toiseen. Tämä voi johtaa hiusten katkeiluun ja heikentymiseen juuri siinä kohtaa, jossa kumilenkki tai hiusklipsi puristaa hiuksia. Vaihtele siis ponnarin paikkaa säännöllisesti.

2. Kumilenkin käyttäminen poninhäntänä

Kumilenkit

Toivottavasti et enää käytä kumilenkkiä hiusten sitomiseksi? Tiukka kumilenkki vahingoittaa hiuksia ja vaurioittaa hiuksen pintaa. Pidemmällä aikavälillä se aiheuttaa katkeilua ja jopa hiusten menetystä. Suosi pehmeitä satiinisia hiusdonitseja kumilenkin sijaan.

3. Pikkuletit

Pikkuletit

Pikkuletit ovat söpöt, mutta ne voivat myös vahingoittaa hiuksiasi, etenkin jos et käsittele niitä oikein. Liian tiukka letitys tai hiuksen liiallinen vetäminen voi rasittaa hiuksia ja aiheuttaa katkeilua etenkin hiusten juurissa.

4. Hiusten sitominen märkänä tai kosteana

Kosteat hiukset

Monet meistä sitovat hiukset kiinni suihkun jälkeen tai pesun yhteydessä, mutta tämä on ehdottoman haitallista hiuksille. Märät hiukset ovat erittäin alttiit venymiselle ja katkeilulle, joten niitä ei tulisi sitoa liian tiukasti, tai oikeastaan sitoa ollenkaan. Kokeile vaikka: Ota yksi kuiva hius ja yksi märkä tai kostea hius. Venytä molempia vuoron perään – huomaat että kostea hius venyy ja piteneeennen kuin sen napsahtaa poikki, kun taas kuiva hius ei veny. Hius venyy joka kerta kun sidot sen hiuksen ollessa kostea ja tämä aiheuttaa vaurioita hiuksiin.  Anna hiusten kuivua kokonaan ennen kuin sitot ne kiinni.

5. Nukkuminen hiukset ponnarilla tai tiukalla nutturalla

Hiukset

Hiusten olisi tärkeää saada levätä myös yön aikana. Nukkuessa saatat pyöriä ja hyöriä, ja tällöin hiuksesi hankautuvat tyynyyn ja vaurioituvat. Hiukset voivat takkuuntua ja katketa yön aikana entidsestään, jos ne ovat jatkuvan rasituksen alla tiukalla ponnarilla tai nutturalla. Harkitse hiusten auki pitämistä tai vielä parempi – löyhän letin tekemistä yöksi, kevyen pään ympärille kiedotun huivin käyttämistä tai hyvin löyhän nutturan käyttämistä, jotta hiukset pysyvät suojattuina ja vähemmän alttiina vaurioille. Muista käyttää aina silkkistä tai satiinista hiusdonitsia tehdessäsi yöksi kampausta. Ota myös viimeistään nyt käyttöösi satiininen tyynyliina, joka hellii hiuksiasi ja ihoasi yön aikana.

6. Suoristusraudalla suoristetut hiukset

Monet rakastavat suoristusraudalla luomiaan sileitä ja kiiltäviä hiuksia, ne vain tuntuvat niin hyvältä ja silkkiseltä! Valitettavasti säännöllinen suoristusraudan käyttö voi olla haitallista hiuksille. Liiallinen lämpö altistaa hiukset kuivumiselle ja heikentää niiden rakennetta. Jos käytät suoristusrautaa, muista vähintäänkin käyttää lämpösuojaa ja rajoita suoristamisen määrää. Muista, jo yksi lämpökäsittelykerta ilman lämpösuojaa tekee vaurioita hiuksiisi!

7. Hiustenpidennykset

Hiustenpidennykset on suosittu ja helppo tapa saada pidemmät ja tuuheammat hiukset kertaheitolla. Pidennykset voivat kuitenkin aiheuttaa vaurioita, jos niitä ei hoideta oikein tai jos ne on väärin kiinnitetty. Väärällä tekniikalla kiinnitetyt pidennykset voivat repiä hiuksia ja jopa aiheuttaa hiustenlähtöä. On myös tärkeää antaa hiuksille riittävästi lepoa myös pidennyksistä ja hoitaa niitä hyvin, kun käytät hiustenpidennyksiä.

Lisäksi on hyvä tiedostaa, että hiusten kemiallinen käsittely, kuten värjäys, vaalennus ja permanentti, voivat myös aiheuttaa vaurioita hiuksille. On tärkeää noudattaa ammattilaisen ohjeita ja käyttää hoitavia tuotteita hiusten suojelemiseksi kemiallisilta vaurioilta.

Kaiken kaikkiaan erilaiset hiustyylit voivat vaikuttaa merkittävästi hiustesi terveyteen ja kuntoon. On tärkeää valita hellävaraiset vaihtoehdot ja pitää huolta hiusten hyvinvoinnista. Käytä laadukkaita hiustenhoitotuotteita, vältä liiallista lämpökäsittelyä ja anna hiusten levätä ja palautua säännöllisesti.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua tunnistamaan mahdolliset hiustesi vaurioittajat ja löytämään parempia tapoja hoitaa hiuksiasi. Muista, että terveet hiukset ovat kauniit hiukset! 💁🏻‍♀️

Takaisin blogiin