Hiusvärin haalistuminen – näin pidät hiusvärin eloisana

Hiusvärin haalistuminen – näin pidät hiusvärin eloisana

Kauniisti värjätyt hiukset on upea tapa ilmaista itseäsi ja tuoda esiin persoonallisuuttasi. Olipa kyseessä sitten voimakas punainen, pehmeä blondi tai vahva tumma sävy, haluat varmasti, että hiusvärisi pysyy kauniina mahdollisimman pitkään. Hiusväri voi kuitenkin haalistua ajan myötä erilaisten tekijöiden vaikutuksesta, kuten auringonvalo, peseminen ja ympäristötekijät.

Onneksi on olemassa monia tapoja estää hiusväriäsi haalistumasta ja pitää kutrit kirkkaana ja elinvoimaisena. Tässä artikkelissa jaamme kanssasi kattavat vinkit hiusvärisi kestävyyden parantamiseksi.

Näin estät hiusväriä haalistumasta - 9 vinkkiä

Hiukset

1. Istahda kampaajan tuoliin

Paras tapa varmistaa, että hiusvärisi kestää pitkään ja näyttää upealta on käyttää ammattilaisen palveluita värjäämisessä. Ammattilaiset tuntevat hiusvärit ja he myös käyttävät laadukkaita ammattivärejä, jotka pysyvät kauemmin kuin halvemmat kotivaihtoehdot.

Ammattilainen osaa myös suositella sinulle sopivaa värisävyä, joka sopii parhaiten juuri sinun ihosi sävyyn ja tyyliisi. Kun hiusväri on alun perin tehty huolellisesti ja ammattilaisen toimesta, se kestää pidempään ja näyttää paremmalta.

2. Käytä värisuojatuotteita

Värisuojatuotteet ovat erityisesti suunniteltu ylläpitämään hiusvärisi kestävyyttä ja kirkkautta. Nämä tuotteet auttavat suojaamaan hiusväriäsi ulkoisilta tekijöiltä, kuten auringonvalolta ja ympäristön saasteilta. Värisuojashampoo, -hoitoaine ja -hiusnaamio ovat kaikki värjättyjen kutrien parhaita ystäviä.

Kun valitset värisuojatuotteita, etsi mahdollisuuksien mukaan niitä, jotka on suunniteltu nimenomaan kyseiselle hiusvärille. Esimerkiksi värisuojatuotteet blondille ja värisuojatuotteet punaiselle hiusvärille sisältävät toisistaan tyystin erilaisia ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään juuri sinun hiusvärisi eloisuuden.

3. Vältä kuumia suihkuja ja kylpyjä

Kuuma suihku

Kuumat suihkut ja kylvyt rentouttavat ihanasti, mutta ne ikävä kyllä voivat myös nopeuttaa hiusvärin haalistumista. Kuuma vesi avaa hiussuomut ja aiheuttaa sen, että väri liukuu hiuksesta pois helpommin ja nopeammin. Yritä siksi välttää erittäin lämmintä tai kuumaa vettä pesun aikana. Hyvä idea on myös harkita viimeisen huuhtelun tekemistä viileällä vedellä, mikä auttaa sulkemaan hiussuomut ja lukitsemaan väripigmentit hiuksiin.

4. Harvenna pesuvälejä

Liian usein peseminen on usein yksi suurimmista syistä hiusvärin haalistumiseen, etenkin helposti haalistuvissa väreissä kuten punaisessa hiusvärissä. Yritä siksi venyttää hiustenpesuvälejä. Jos hiuksesi rasottuvat helposti, käytä kuivashampoota tai hiuspuuteria – niin voit helposti pidentää pesuväliäsi.

Muista käyttää myös hellävaraista, sulfaatitonta shampoota, joka on suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille. Tällaiset shampoot puhdistavat hiukset tehokkaasti ilman, että ne samalla huuhtovat hiusvärin viemäriin.

5. Vähennä kuumien muotoilulaitteiden käyttöä

Hiusten suoristaminen

Kuuma muotoilu, kuten suoristusraudan tai kiharrusraudan käyttö, voi myös haalistaa hiusväriäsi. Jos käytät jompaa kumpaa, muista suihkuttaa AINA lämpösuojasuihketta ennen muotoilua, ja yritä välttää liian korkeita lämpötiloja. Alhaisemmat lämpötilat ja harvempi muotoilu auttavat säilyttämään hiusvärin pidempään.

Jos tahdot kihartaa hiuksiasi, suosittelemme tekemään sen lämmöttömällä kiharrinpannalla.

6. Vältä auringonvaloa

Auringonvalon UV-säteily haalistaa hiusväriäsi, erityisesti jos sinulla on vaalea tai punainen hiusväri. Yritä välttää pitkäaikaista altistumista suoralle auringonvalolle, erityisesti keskipäivän auringossa. Käytä aurinkosuojaa hiuksissasi, kuten hattua tai huivia, kun olet ulkona.

Voit myös harkita UV-suojatuotteiden käyttöä hiuksissasi. Näitä tuotteita voi suihkuttaa hiuksiin ennen auringossa oleilua, ja ne auttavat suojaamaan hiusväriäsi haitallisilta UV-säteiltä. Mekaaninen suoja, eli hattu tai huivi on silti aina paras.

7. Käytä värin ylläpitotuotteita

Hiusvärin ylläpitotuotteet auttavat ylläpitämään hiusvärin kirkkautta ja elinvoimaisuutta. Hiusväriä ylläpitävät shampoot ja hoitoaineet ovat suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille ja sisältävät pigmenttejä, jotka auttavat säilyttämään värin intensiteetin (eli kyseessä on siis eri asia kuin hiusväriä suojaavat tuotteet).

8. Vältä kloorivettä

Uiminen

Jos olet uimassa klooria sisältävässä uima-altaassa, harkitse hiusten suojaamista uimamyssyllä. Kloorivesi haalistaa hiusväriäsi ja voi jättää sen sameaksi ja elottomaksi.

Jos et voi välttää uimista kloorivedessä, harkitse myös jälkikäteen hiusten pesua ja hoitoa erityisillä uima-altaanpoistotuotteilla, jotka auttavat poistamaan kloorin jäämät hiuksistasi.

9. Vältä hankaavia aineita

Jos käytät muita hiustenhoitotuotteita, kuten hiuslakkaa tai muotoilutuotteita, varmista, että ne eivät sisällä hankaavia aineita. Nämä aineet voivat kuluttaa väriä hiuksistasi ja tehdä siitä haalistuneen ja samean.

Valitse hellävaraisia ja värjätyille hiuksille sopivia tuotteita, jotka eivät vahingoita hiusväriäsi.

Yhteenveto

Hiusvärin ylläpitäminen ja haalistumisen estäminen voi vaatia hieman vaivaa, mutta tulokset ovat sen arvoisia. Käyttämällä ammattilaisen palveluita, värisuojatuotteita ja noudattamalla yllä olevia vinkkejä voit pitää hiusvärisi kirkkaana ja upeana pitkään. Muista myös nauttia hiusväristäsi ja kokeilla erilaisia tyylejä ja sävyjä, jotka antavat persoonallesi parhaan mahdollisen ilmaisun!

Takaisin blogiin