Näin saat onnistuneen föönauksen kestämään seuraavaan päivään

Näin saat onnistuneen föönauksen kestämään seuraavaan päivään

Turhauttaako tämä: Olet saanut kampaajalla upean föönauksen tai käyttänyt ruhtinaalisesti aikaa tehdäksesi sellaisen itse ja hiukset ovatkin latteat tai likaiset jo seuraavana päivänä?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa jaamme 9 vinkkiä, joiden avulla pidät hiuksesi upeina ja täydellisesti muotoiltuina pidempään. Mennään asiaan!

1. Tee hiuksiin tuplapesu

Hiusten latistumisen yleinen syy on se, että hiuksiin on jäänyt likaa tai tuotejäämiä. Siksi hiukset on hyvä pestä shampoolla kahteen kertaan – kaksi kertaa huolellisesti vaahdottamalla hiukset puhdistuvat perusteellisesti tyvestä asti. Puhtaissa hiuksissa kampaukset ja kuohkea föönaus kestää huomattavasti pidempään.

2. Käytä jätettävää hoitoainetta ja lämpösuojaa

Ennen kuin tartut fööniin, levitä hiuksiisi jätettävää hoitoainetta ja lämpösuojaa. Nämä tuotteet auttavat suojaamaan hiuksiasi kuumuudelta ja vähentävät hiusten vaurioitumisen riskiä. Jätettävä hoitoaine auttaa myös pitämään hiukset sileinä ja hallittavina koko päivän ajan.

3. Hio föönaustekniikkaasi

Föönauksen tekniikka voi tehdä suuren eron hiustesi kestävyydessä. Käytä pyöreää harjaa ja kuivauskampaa apunasi. Kääri hiukset harjan ympärille ja ohjaa fööniä harjan ja hiusten tyvestä latvaan päin. Tämä auttaa taltuttamaan pörröisyyttä ja antaa hiuksille kauniin kiillon. Lisäksi, kun föönaat hiusten juuria vastakkaiseen suuntaan, saat niihin lisää nostetta ja volyymiä.

4. Älä ylikäytä kuivashampoota

Kuivashampoo on ihmeaine, joka auttaa raikastamaan hiuksia ja imee itseensä liiallista rasvaa. Kuitenkin liiallinen kuivashampoon käyttö voi tehdä hiuksista tunkkaisen näköiset. Käytä kuivashampoota kohtuudella ja keskity erityisesti hiusten tyveen, missä rasva yleensä kerääntyy eniten. Hiero kuivashampoo hiusten tyveen ja harjaa hiukset sen jälkeen hyvin, jotta tuote jakautuu tasaisesti ja poistaa ylimääräisen rasvan. Muista kuitenkin välttää kuivashampoon käyttöä päivästä toiseen, jotta hiuksesi eivät kuivu liikaa tai menetä luonnollista kiiltoa.

5. Nuku hiukset ylhäällä

Jos haluat säilyttää föönauksen tuomaa volyymia ja muotoa seuraavaan päivään, kokeile nukkua hiukset ylhäällä. Tee korkea ponnari tai nuttura ennen nukkumaanmenoa. Voit käyttää hiuksiin pehmeää hiusdonitsia tai hiuslenkkejä, jotka eivät jätä ikäviä jälkiä hiuksiin. Tämä auttaa pitämään hiukset ilmavina ja estää niitä litistymästä tai menettämästä muotoaan nukkuessasi.

6. Käytä satiinista tyynyliinaa

Tiesitkö, että tyynyliinallakin voi olla merkitystä hiustesi kestävyyden kannalta? Vaihda puuvillainen tyynyliina satiiniseen tai silkkiin, joka on hiuksille hellävaraisempi materiaali. Satiininen tyynyliina vähentää hiusten takkuuntumista ja hankausta yön aikana, jolloin föönauksen lopputulos säilyy paremmin.

7. Suojaa hiukset yömyssyllä

Jos huomaat, että hiuksesi menevät helposti sekaisin ja menettävät muotonsa nukkuessasi, harkitse yömyssyn käyttöä. Yömyssy auttaa suojaamaan hiuksia hankaukselta ja auttaa säilyttämään föönauksen tuoman kiillon ja volyymin. Valitse yömyssy, joka on valmistettu satiinista tai silkistä, jotta hiukset liukuvat pehmeästi eivätkä takerru kangasmyssyyn.

8. Pidä kädet erossa hiuksista

Vaikka hiuksesi näyttäisivät upeilta ja houkuttelevat koskettamaan niitä, yritä pitää kätesi erossa hiuksista päivän aikana. Liiallinen koskettelu ja muotoilu voivat tehdä hiuksista rasvaisen näköiset ja menettää muotonsa. Jos sinun täytyy korjata hiuksia päivän aikana, käytä mieluummin hiuskiinnitystä tai hiuslakkaa kevyesti muotoilemiseen.

9. Säästä föönausaikaa seuraavana päivänä

Jos haluat, että föönauksen tulos kestää seuraavaan päivään, hyödynnä edellisen päivän työtä. Käytä hiuskiinnitystä, kuten hiusklipsejä tai pinnejä, asettelemaan hiukset haluamaasi muotoon ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa säilyttämään föönauksen luoman volyymin ja kampauksen muodon seuraavaan päivään asti. Aamulla sinun tarvitsee vain tehdä pieniä viimeistelyjä ja olet valmis lähtemään!

Nyt tiedät, miten saat täydellisen hiusten föönauksen kestämään seuraavaan päivään. Pese hiukset perusteellisesti, käytä hoitoaineita ja lämpösuojaa, hio föönaustekniikkaasi ja pidä hiukset hyvässä kunnossa. Lisäksi, nuku hiukset ylhäällä, käytä satiinista tyynyliinaa ja suojaa hiukset yömyssyllä. Vältä liiallista kosteuttamista ja pidä kätesi erossa hiuksista. Muista myös hyödyntää edellisen päivän työtä säästääksesi aikaa seuraavana päivänä.

Nyt voit nauttia upeista hiuksista päivästä toiseen!

Takaisin blogiin