Pilaako hiustenpidennykset omat hiukset?

Pilaako hiustenpidennykset omat hiukset?

Hiustenpidennykset on ehdottomasti nopein ja vaivattomin keino saada pitkät ja tuuheat hiukset, oli omat hiukset missä kunnossa tahansa ja minkä pituiset hyvänsä.

Mutta tekeekö pidennykset hallaa omille hiuksille? Onko lopputuloksena hauraat ja vahingoittuneet hiukset tai pahimmassa tapauksessa kaljuja laikkuja pitkin päätä?

Tästä artikkelista opit kaiken tarpeellisen, mitä sinun tulee tietää ennen kuin otat hiustenpidennykset.

Artikkelin on kirjoittanut parturi-kampaaja ja kauneusalalla useita vuosia toiminut ammattilainen, jonka oma henkilökohtainen mielenkiinto on löytää parhaat metodit ja keinot hiusten kunnon parantamiseen.

Hiustenpidennystekniikat

Hiustenpidennykset

Pitkäkestoiset pidennykset

 • Sinettipidennykset. Kiinnitetään pieni osio kerrallaan omiin hiuksiin. Sinettien kiinnittämisessä käytetään apuna kuumaa kolvia: Sinetti sulatetaan, pidennys kiinnitetään sinetin ollessa sulaa ja se kovettuu ilman vaikutuksesta, jolloin hius jää sinetin sisään.
 • Teippipidennykset. Kiinnitetään leveämmissä osioissa hiuksiin. Teippipidennyksetkin kannattaa käydä laittamassa kampaajan taitavissa käsissä, mutta näppärät osaavat laittaa teippipidennykset myös itse itselleen.
 • Magopidennykset. Kiinnitetään sinetin tapaan pienissä osioissa hiuksiin puuvillalangalla. Magnopidennykset laitetaan aina ammattilaisen toimesta.
 • Microring-/microloop-pidennykset. Samantyyppiset kuin sinetti- ja magopidennykset – ne kiinnitetään pienissä osioissa hiusten tyveen. Kiinnitys tapahtuu pienillä renkailla, joiden läpi hiussuortuva pujotetaan ja rengas painetaan tiukasti pihdeillä kiinni hiuksen ympärille.
 • Hiusnauhat. Pitkä liuska hiuksia jossa on tuplaommel kiinnityskohdassa. Nauha kiinnitetään kampaajalla tai kotona taitavan kaverin avustuksella joko ompelemalla (weaving), mikrorenkailla, liimalla tai klipseillä.

Tilapäiset pidennykset

 • Clip on-pidennykset, jotka laitetaan itse päähän ja ne otetaan myös itse pois. Clip on-pidennykset on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön ja ne täytyy poistaa aina yöksi
 • Halo-pidennykset. Uudenlainen hellävarainen tapa käyttää hiustenpidennyksiä. Hiukset kiinnitetään ohuella vahvalla läpinäkyvällä langalla ja pidikkeillä.

Vaurioittaako hiustenpidennysten käyttö omia hiuksia?

Hiustenpidennykset

Sitkeä vallalla oleva käsitys on, että hiustenpidennysten käyttö vaurioittaa hiuksia, ja osittain se onkin totta. Väärin laitetut pidennykset erityisesti hennossa hiuksessa voivat ilman muuta vaurioittaa hiuksia. Olen itsekin nähnyt salonkityössä tapauksia, jossa esimerkiksi magopidennysten puuvillalanka on kiristänyt hiussuortuvaa liiankin tiukkaan ja lopputuloksena oli katkenneita hiuksia. Mutta olen myös nähnyt hiuksia, joissa on ollut pidennykset vuosia tauotta ja jotka ovat edelleen hyvässä kunnossa ihan kuten ilman pidennyksiäkin.

Miten pidennyksiä käytetään niin, että hius ei vaurioidu? Voiko kaikkiin hiustyyppeihin laittaa pidennykset?

Kuinka pidennyksiä käytetään turvallisesti?

Pidennykset eivät välttämättä lainkaan vaurioita omaa hiusta, mutta se edellyttää seuraavia kolmea asiaa

 1. Hiustenpidennystekniikka tulee valita hiustyypin mukaan
 2. Pidennykset täytyy laittaa oikein
 3. Pidennyksiä ja hiuspohjaa täytyy huoltaa oikein
 4. Pidennykset täytyy poistaa oikein

Anna osaavan kampaajan hoitaa

Hiustenpidennykset

Pidennysten laiton hinta hirvittää useimpia ja ensireaktio saattaakin olla turvautua kotikonsteihin pennejä säästääkseen. Kaverin laittamana pidennyksistä tarvitsee maksaa vain itse pidennyksen hinta ja itse kutritkin voi hankkia edullisemmin tilaamalla ”jostain netistä”.

Anna aina ammattilaisen laittaa (ja poistaa) pidennyksesi. Osaamattomissa käsissä hiuksesi voivat kärsiä pidennyksistä ja erityisesti niiden pois ottamisesta, jossa tulee olla aivan äärimmäisen huolellinen ja varovainen. Kampaajan pakeilla käydessäsi voit myös olla varma siitä, että käytetty pidennyshius on laadukasta ja esimerkiksi pidennysosiot ovat sopivan kokoisia/tarpeeksi pieniä, jotta ne eivät rasita hiusta liikaa.

Anna ammattilaisen myös valita tekniikka, jolla pidennykset sinulle laitetaan. Yleensä pidennyksiä tekevät kampaamot tarjoavat konsultaatiota, jossa keskustellaan asiakkaan toiveista ja kampaaja katsoo, mikä tekniikka on juuri sinun hiuksillesi paras. Esimerkiksi Mago-tekniikka ei ole kaikkein hennoimmalle hiukselle hyvä vaihtoehto, vaan hentoisemmalle hiukselle sinetit tai teipit on paljon parempi.

Hyvän tekijän tunnistat siitä, että hän antaa laatutakuun työllensä, eli hän ottaa vastuun tekemistään pidennyksistä ja on tavoitettavissa myös pidennysten laiton jälkeen, jos vaikka jotain ongelmia ilmaantuisikin.

Hoida hiustenpidennyksiäsi oikein

Hiustenpidennykset

Pidennysten oikeanlainen kotihoito on yksi tärkeimmistä hiusten kuntoon vaikuttavista tekijöistä. Jos päätät hankkia pidennykset, on sinun otettava myös vastuu niiden hoitamisesta ja siihen täytyy nähdä hiukan aikaa ja vaivaa sekä muistettava budjetoida rahaa myös laadukkaisiin kotihoitotuotteisiin.

Kampaajasi antaa sinulle ohjeet pidennysten kotihoitoon, mutta tässä pähkinänkuoressa tärkeimmät omien hiustesi ja pidennysten kuntoon vaikuttavat hoito-ohjeet:

 • Harjaa hiuksiasi pidennyksille tarkoitetulla harjalla. Hiusten selvittäminen ja harjaaminen on tärkeää, jotta hiuksiin ei pääse muodostumaan takkuja. Letitä myös hiuksesi aina yöksi, jotta ne eivät takkuunnu yön aikana. Muista olla hyvin hellävarainen – älä kisko tarpeettomasti. Hyvä taktiikka on harjata hiuksia niin, että pidät toisella kädellä kiinni hiustesi tyvestä ja aloitat harjaamisen latvasta.
 • Älä mene märillä tai kosteilla hiuksilla nukkumaan
 • Poistata (& uudelleenlaita) pidennyksesi vähintään 3 kk välein (sinetit) tai 1,5-2 kuukauden välein (teipit) – älä pidennä tätä väliä ilman kampaajasi lupaa
 • Hoida hiuksiasi seerumein ja öljyin. Hiustenpidennyksiin ei erity luonnollisia hiuspohjan öljyjä, joten ne tarvitsevat runsaasti kosteutusta. Hoitamalla pidennyksiäsi hyvin ne pysyvät kauniimpina, kiiltävämpinä eikä niihin muodostu takkuja niin helposti.
 • Pese pidennykset oikein ja niille tarkoitetuilla tuotteilla noin 3 kertaa viikossa. Vaahdota shampoo varovasti ja hellävaraisesti hiuspohjaan ja käytä hoitoainetta pituuksiin ja latvoihin, mutta älä kiinnityskohtiin. Älä koskaan pese pidennyshiusta tuotteilla jotka sisältävät rakennepaikkaavia, tuuheuttavia tai syväpuhdistavia ainesosia tai runsaasti alkoholia. 

Älä poista pidennyksiä itse

Pidennysten poisto on yleensä se vaihe, jossa moni viimeistään saattaa sortua kaverin apuun tai päättää nyhtää pidennykset itse irti. Jos omien hiustesi kunto on sinulle tärkeää, en voi enempää korostaa sitä, miten tärkeää on hoitaa poisto ammattilaisen pakeilla. Pidennysten poisto on se vaihe, jolloin pahimmat vauriot syntyvät, jos sen tekee huolimattomasti.

Poistoon on käytettävä aikaa ja vaivaa ja se on tehtävä todella huolellisesti. Käänny tässä asiassa aina kampaajasi puoleen.

Hyväkuntoiset pidennykset näyttävät kauniilta

Hiukset

Pidennykset pysyvät kauniina pidempään kun pidät niistä hyvää huolta. Muista aina harjat hiukset todella varovaisesti, vältä repimistä ja kiskomista ja selvitä takut hellävaroen. Kiharrettuina pidennykset yleensä asettuvat paremmin omien hiustesi joukkoon, mutta muotoiluraudat vaurioittavat pidennyshiusta.

Voit laittaa pidennyksiisi yöksi lämmöttömät kihartimet, jolla saat upeat kiharat hiuksia vahingoittamatta ja kutrisi pysyvät pidempään kauniina ja kiiltävinä. 💕

Takaisin blogiin