Silkki vs. satiini? Mitä eroa näillä on ja kumpi on parempi hiustenhoidossa?

Kun puhutaan hiustenhoitotuotteista, kuten yömyssyistä, tyynyliinoista ja hiusdonitseista, silkki ja satiini ovat termejä, joita kuulee usein. Monille, kenties sinullekin, voi kuitenkin olla epäselvää, mitä nämä termit todella tarkoittavat ja mikä on niiden ero.

Onko satiini vain halvempi versio silkistä?

Ovatko ne synonyymejä?

Ja kumpi on parempi hiuksille?

Tässä blogipostauksessa pureudun näiden kahden materiaalin eroihin, sekä siihen miten ne vaikuttavat hiuksiin ja ihoon.

Mitä on satiini?

Murretaan yksi yleinen harhaluulo alkuun: Satiini ei ole itse asiassa materiaali laisinkaan, vaan kudontatyyli. Satiinissa käytetään erityistä kudontatekniikkaa, joka luo kankaan pinnalle kiiltävän ja sileän ilmeen. Tämä kiilto johtuu siitä, että satiinissa kudoslangat ovat kudottu niin, että loimilankoja on vähemmän esillä, mikä antaa kankaalle sen sileän tuntuman ja kiiltävän ulkonäön.

Satiinia voi valmistaa monista eri materiaaleista, kuten polyesteristä, nailonista, viskoosista tai silkistä.

Vastoin yleistä harhaluuloa, satiini ei ole yhtä kuin silkki - toisin sanoen - silkkinen kangas on satiinia, mutta satiini ei välttämättä ole silkkiä.

Polyesterisatiini on nykyään yksi yleisimmistä satiinimateriaaleista. Se on synteettinen, keinotekoinen kangas, joka on valmistettu polyesterikuiduista. Polyesterisatiinia käytetään paljon hiustenhoitotuotteissa, koska se on edullinen, helppohoitoinen ja näyttää ylelliseltä ja tuntuu hyvältä. Sen sileä pinta liukuu kevyesti hiuksia vasten, vähentäen kitkaa, mikä on tärkeä ominaisuus hiusten katkeilun ja takkuuntumisen ehkäisyssä.

Polyesterisatiinin hyviin puoliin kuuluu myös sen kestävyys. Polyesterikangas kestää useita pesuja, ei helposti veny tai kutistu, ja kuivuu nopeasti. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta polyesterisatiini on suosittu valinta erityisesti tuotteisiin, joita käytetään päivittäin, kuten yömyssyihin ja tyynyliinoihin.

Satiinikangas sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat vähentää hiusten pörröisyyttä ja katkeilua ilman, että tarvitsee investoida kalliimpiin ja arempiin, eli vaikeahoitoisempiin materiaaleihin.

Polyesterisatiinin hyvät puolet hiustenhoidossa pähkinänkuoressa:

  • Edullinen, kestävä ja tasalaatuinen materiaali, joten se sopii hyvin päivittäiskäyttöön
  • Sileä pinta estää hiuksia pörrööntymästä ja vahingoittumasta

 

Mitä silkki on?

Silkki on luonnonmateriaali, joka on peräisin silkkiperhosen toukan kotelosta. Se on yksi maailman arvostetuimmista ja ylellisimmistä tekstiileistä, ja sitä on käytetty tuhansia vuosia erityisesti vaatteissa ja vuodevaatteissa. Toisin kuin polyesteri, silkki on luonnostaan hypoallergeeninen, hengittävä ja pehmeä iholle.

Silkki on ainutlaatuinen sen monien luonnollisten ominaisuuksien ansiosta, jotka tekevät siitä erityisen hyvän valinnan hiusten ja ihon hoitoon:

  • Kosteudensitovuus: Yksi silkin suurimmista eduista on sen kyky sitoa kosteutta. Tämä on erityisen hyödyllistä hiustenhoidossa, sillä se auttaa ehkäisemään hiusten kuivumista ja pörröisyyttä. Kun nukut silkkityynyliinalla tai käytät silkkistä yömyssyä, hiuksesi säilyttävät kosteuden paremmin kuin esimerkiksi puuvillatuotteita käyttäessäsi, sillä puuvilla imee kosteutta itseensä.
  • Hengittävyys: Silkki on luonnonmateriaali, joka hengittää hyvin. Tämä tarkoittaa, että silkkituotteet pitävät lämpötilan tasaisena eivätkä kerää kosteutta tai kuumenna hiuspohjaa yön aikana. Tämä on tärkeä ominaisuus erityisesti niille, joilla on taipumus hikoilla nukkuessaan.
  • Hypoallergeenisuus: Silkki on luonnostaan hypoallergeeninen materiaali, mikä tarkoittaa, että se hylkii pölypunkkeja, hometta ja muita allergeeneja. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan ihmisille, joilla on herkkä iho tai jotka kärsivät allergioista. Silkkituotteet ovat erityisen hellävaraisia sekä iholle että hiuspohjalle.

Polyesterisatiinin ja silkin vaikutus hiuksiin

Kun valitset tuotteita hiustenhoitoon, kuten yömyssyjä, tyynyliinoja tai hiusdonitseja, on tärkeää ymmärtää, miten eri materiaalit vaikuttavat hiuksiin. Polyesterisatiini ja silkki ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, mutta niiden vaikutukset poikkeavat hiukan toisistaan.

Polyesterisatiini on sileä ja liukas, joten se vähentää hiusten kitkaa ja estää takkuuntumista. Tämä ominaisuus on tärkeä erityisesti niille, joilla on kiharat tai herkät hiukset, jotka katkeilevat helposti. Polyesterisatiini estää myös hiuksia menettämästä liikaa kosteutta yön aikana, mutta ei yhtä tehokkaasti kuin silkki. Satiinikangas sopii hyvin niille, jotka haluavat suojata hiuksiaan, mutta eivät välttämättä kaipaa kaikkia silkin tarjoamia etuja, kuten hengittävyyttä tai kosteudensitomiskykyä.

Silkki puolestaan on paras valinta, jos tavoitteena on hiusten ja ihon optimaalinen hoito. Silkin pehmeys ja kyky sitoa kosteutta tarkoittavat, että hiukset pysyvät paremmin kosteutettuina, sileinä ja kiiltävinä. Silkki on myös hellävarainen hiuspohjalle, mikä voi auttaa ehkäisemään ärsytystä ja liiallista kuivumista. Lisäksi silkin hengittävyys auttaa pitämään hiukset ja ihon viileinä, mikä voi olla erityisen tärkeää kuumina öinä tai ihmisille, joilla on taipumusta hikoiluun.

100 % silkkinen yömyssy on sinulle, jos haluat parasta mahdollista hoitoa hiuksillesi. Silkki on erityisen hellävarainen hiuksille ja hiuspohjalle, mikä tekee siitä täydellisen valinnan herkälle iholle ja kiharoille, jotka kaipaavat erityistä hoitoa.

 Yhdistelmämateriaalit: Parhaat puolet molemmista?

Jos et ole varma, haluatko sijoittaa 100% silkkiseen tuotteeseen, kannattaa harkita yömyssyä, joka yhdistää sekä polyesteriä että silkkiä. Tällainen yömyssy tarjoaa polyesterisatiinin kestävyyden ja edullisuuden, mutta silkki tuo siihen lisää hengittävyyttä ja keveyttä. Tämä yhdistelmä on erinomainen kompromissi niille, jotka haluavat nauttia silkin eduista, mutta eivät ole valmiita maksamaan 100% silkkisestä tuotteesta.

Satiininen yömyssymme onkin verkkokauppamme suosituin tuote! Se on paitsi kestävä ja istuu napakasti päähän, mutta se on myös hengittävä ja kevyt.

Takaisin blogiin